Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki tettével bizonyított, nőként alkotott maradandót, egyedülit, hiánypótlót? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

Tudjuk, hogy nehéz időket élünk, de ebben a helyzetben még fontosabb az édesanyák, gondozók, a nők szerepe, mi pedig úgy érezzük, szükség van a példaképekre, így a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás ismét női példaképeket keres

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek.

A Femine Fortis 2016 óta ítéli oda a Példakép-díjat. Az első évben Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismertük el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit kapták meg az elismerést, a 2020-as évben pedig Klemen Teréziát díjaztuk, valamint Tóth Klára posztumusz kapta meg az elismerést. 2021-ben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere, 2022-ben a jubileumát ünneplő Strédl Terézia kapott elismerést, 2023-ban Dr. Dolán Rózsa és Szelzák Erika kapták a díjat.

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2024. január 31-ig várjuk. A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Reiter Flóra, Szomolai Andrea és Zupko Mária.

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adjuk át márciusban.

Várjuk a jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre. Kérjük, adják meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és küldjenek egy életrajzot, illetve egy legalább fél oldalas ajánlást, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Kérjük a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.

A Femine Fortis – Erős Nők elnöksége nevében

Neszméri Tünde