A Szövetség a Közös Célokért 2016 októberében jelentette be a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat elindítását. A szervezet március 13-án a Kossuth téri Csemadok-székházba azért hívta össze a média munkatársait, hogy beszámoljon a telefonszolgálat önkéntesekből álló ügyelői csoportjának megalakulásáról. A csoport 11 tagja idén januárban tett sikeres vizsgát, s a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének önkénteseihez csatlakozva kezdte meg szolgálatát.

 

Helyi tarifával hívható két telefonszám

Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a telefonszolgálat közel két és fél évvel ezelőtti indításánál az azóta elhunyt Pogány Erzsébet, a SZAKC volt igazgatója bábáskodott. Mint mondta, a telefonszolgálat működtetőiként a technikai feltételek biztosítása után célként fogalmazták meg, hogy a beérkező hívások fogadásából felvidéki önkéntesek is részt vállaljanak.

Eddig a felvidéki rászorulóknak is magyarországi önkéntes ügyelők nyújtottak telefonos segítséget. Idén márciusban azonban megkezdhette munkáját a 11 felvidéki önkéntesből álló ügyelői csoport, amely a nap 24 órájában hívható. A 0918 500 333 (Orange) és a 0904 500 338 (T-Mobile) telefonszámokon magyarul fogadják mindazoknak a hívását, akiknek a nehéz élethelyzetekben egy kívülálló személy névtelen segítségére van szükségük. A hívás egyik számon sem emelt díjas.

Ujpál Emőke pszichológus, a Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálat szakmai vezetője hangsúlyozta az anyanyelven nyújtott segítség jelentőségét. „Alapvetően az ember az anyanyelvén érez, gondolkodik, ezen a nyelven tudja a legjobban megfogalmazni, hogy mi történik vele, mi zajlik benne. Stresszhelyzetekre, krízishelyzetekre különösen érvényes, hogy az idegen nyelvtudás elhalványul, leblokkol, s fokozottabban érvényesül annak a jelentősége, hogy anyanyelven szóljanak hozzánk“ – mondta.

Vannak olyan életszakaszok, melyek eleve krízissel járnak együtt

Kiemelte, a telefonos lelkisegély nem helyettesíti a szakmai segítséget, a pszichológust és a pszichiátert, ám hatékony támogatórendszert jelent a nehéz helyzetekben.

A szakember arról is beszélt, hogy tipikus Felvidékhez kötődő problémák lehetnek a kisebbségi létből fakadó nehézségek. E szolgálat segítségét bárki kérheti, akinek valamilyen stresszhelyzet alakult ki az életében, illetve konfliktusban van egy vagy több személlyel, párkapcsolati problémái adódtak, vagy döntésképtelennek érzi magát egy adott helyzetben.

„Vannak olyan életszakaszok, melyek eleve krízissel járnak együtt (pl.: a serdülőkör, a fiatal felnőttkor, a nyugdíjazás stb.), amikor fokozottan igényeljük a megértő, támogató közeget. Ez ugyanis óriási jelentőségű a megoldások megtalálásában, a nehézségeken való átlendülésben. Adódhatnak váratlan életesemények is, mint a haláleset, a betegségek, a munkahely elvesztése és kialakulhat egy öngyilkossági krízis is, mely esetében életmentő lehet egy segítő beszélgetés“ – fejtette ki.

Ha kimondjuk, hogy baj van, azzal már megtettük az első lépést

Tapasztalatai szerint van, aki magába zárkózva, egyedül igyekszik megoldani a problémáit, míg mások a családtagokkal, barátokkal beszélik meg a nehézségeiket. Bár eközben jó szándékú tanácsokat is kapnak a környezetüktől, azok mégsem segítik őket az előrelépésben.

„Egy ismeretlen külső segítő háttéremberként azonban objektív és nyitott hozzáállásával sokat segíthet. A jó tanácsok helyett a segítő beszélgetés szakmai alapelveit követve rávezet minket, hogy mi jussunk el a saját megoldásunkhoz.“ Úgy véli: ha kimondjuk, hogy baj van, azzal már megtettük az első lépést a megoldás felé.

Arról is szólt, hogy az önkéntesek képzése az alkalmassági szűréssel indult, majd az elméleti és gyakorlati képzést követően 11-en sikeresen vizsgáztak le. Március elején megkezdték ügyeletüket, azaz szabadidejükben ingyenesen, a magyarországi LESZ-rendszer keretében fogadják a hívásokat.

Szükség van a civil szervezetek együttműködésére

Németh Gabriella, a Femine Fortis – Erős Nők Polgári Társulás elnökségi tagja úgy látja, hogy a Felvidéken nagy szükség van még több segítőkezet nyújtó krízisközpontra és civil szervezetre. E telefonszolgálat azzal is segíthet a hozzá bizalommal fordulókon, hogy őket a megfelelő szervezetekhez irányítja. A SZAKC – egyelőre csak belső használatra – összeállított egy folyamatosan bővülő adatbázist, amivel segíti a telefonszolgálat munkáját. Abban többek között a pszichiátriai gondozók, a kórházak megfelelő osztályai, valamint a hazai magyar pszichológusok és pszichiáterek elérhetőségei is helyet kaptak. A hazai krízis-központok elérhetőségei pedig a megyei önkormányzatok honlapján is megtalálhatók.

„E problémakört komplex módon, együttműködve kell kezelnünk, s az egyes célcsoportoknak, így akár a családi erőszak áldozatainak és az egyre több kiszolgáltatott helyzetben levő idős embernek is teljes körű segítséget kell nyújtanunk“ – magyarázta Németh Gabriella.

Hideghéthy Andrea végül elárulta: egy másik ügyelői stábot is létre akarnak hozni. Annak jövendő önkéntesei részére majd újabb képzést indítanak. Erdélyi tapasztalatok mutatják, hogy nagy igény mutatkozik az e-mailes és chates lelki segélyszolgálat iránt is, amit ott már tesztelnek, s a későbbiekben akár tájainkon is beindíthatnak.

Ma7.sk