Az óesztendő utolsó napja az év végi számvetések és mérlegelések ideje. Magyarságunkért, közösségünkért, másokért dolgozó embereket kérdeztünk arról, hogyan értékelik az idei évet és milyen reményekkel tekintenek a következőbe.

Cséfalvay Ágnes, a dunaszerdahelyi Mentálisan Sérülteket Segítő Társulás elnöke:

Tavasszal nagy örömként ért, hogy én kaptam meg a Példakép-díjat, amit a Femine Fortis hirdetett meg. Ez löketet, erőt adott ahhoz, hogy a másokért végzett munkát tovább folytassam. Az idén egy komoly döntést is meg kellett hoznom. Búcsút mondtam a munkahelyemnek, és próbáltam egy kicsit magamra találni, mert kissé elfáradtam az utóbbi néhány évben. Persze, nem töltöttem tétlenül az időt, hanem elvégeztem egy virágkötő tanfolyamot, ami a lelkemnek tett jót. A harmadik kor egyetemére is járok, szociális munka szakon, januártól pedig visszatérek a társulásbeli munkához.

Társulásunk élete az idén is mozgalmas volt. Nemrég részt vettünk egy magyarországi konferencián, melynek témája a fogyatékosság és a művészetek volt és Érdi Tamás is koncertet adott. Bálunkat, Tesco-s gyűjtésünket is megtartottuk, akárcsak a mentálisan sérültek karácsonyát, és ki ne hagyjam a galántai versmondó fesztivált. Hetente van főzés a klubunkban, Verbó Marika vezetésével. Kuklis Katalin pedig táncot tanít a fiataloknak. Lanstyák Edit és Szép Andrea hetente tartanak beszélgetéseket a fiataloknak az élethosszig tartó tanulás keretén belül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy megjelent első kiadványunk, az Életképek, ami a mindennapjainkról szól.

A jövőt illetően nagyon nagy álmunk és tervünk, hogy a magyarlakta vidékeken szociális központot hozzunk létre… Védett munkahelyekre és védett otthonokra is nagy szüksége volna gyermekeinknek. Lehet, hogy ez nem éppen jövőre fog megvalósulni, de az első lépéseket mindenképpen meg kell tennünk. Szeretném én is megtalálni a helyem, olyan munkára vágyom, amiből majd nyugdíjat is remélhetek később. Vágyom már nagymamaszerepre is…

Az egész cikk elolvasható itt: https://felvidek.ma/2016/12/mit-hozott-2016-es-mit-var-2017-tol-2-resz/

Felvidék.ma