Zselízen is megtartották a Házasság hete nevű programsorozat részeként a Zarándoklat a családokért rendezvényt, mely a házasság és a családvállalás mellett hivatott kampányolni. A parlamenti választások kampányának sűrűjében fontos, hogy egy ilyen kiemelt jelentőségű dolog sem kerüljön háttérbe, azért a nemzetközi kezdeményezéshez a Felvidéken a Szövetség a Közös Célokért csatlakozott be koordinátorként, aki partnerszervezeteivel karöltve szervezte meg Felvidék szerte a különböző rendezvényeket. 

Zselízen a Csemadok és a Via Nova ICS társzervezésében valósult meg a fórum a Magyar Házban, melynek keretén belül Kiss Beáta, a Femine Fortis egyik alapítótagja beszélt a hagyományos női szerepről a családban, illetve arról, hogy mindez hogyan egyeztethető össze karrierrel, közéleti, politikai tevékenységgel.

A lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium igazgatónőjének előadása után pedig az egyházak képviselői folytattak mélyreható eszmecserét a házasság szentségéről. Az interaktív beszélgetés során Révész Tibor református lelkész és a zselízi származású, jelenleg Nagysallóban szolgáló Fóthy Zoltán plébános osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. Az alaptéma mellett a két lelkipásztor olyan komoly kérdéseket is boncolgatott, mint a házasságtörés, válás vagy az ideális családmodell és annak közvetítő, meghatározó és megtartó elemei a jelenkorban.

Az eszmecserébe a közönség is aktívan bekapcsolódott, a témák kapcsán megannyi kérdés és gondolat merült fel a jelenlévők körében, amit meg is osztottak egymással, ezzel igazán üdévé és érdekessé téve a fórum menetét.

A rendezvény végén Csonka Ákos köszönte meg a jelenlévők érdeklődését, és az előadók értékes gondolatait, végül a megjelenő családoknak átnyújtotta a Család könyve című kiadványt a SZAKC felajánlásának jóvoltából.

tsák, Felvidék.ma