Fotó: Nagy Andrea

A Femine Fortis elnöksége olyan sikeres emberekre várja a javaslatokat, akik bebizonyították, hogy nőként is lehet nagyot alkotni.

Ha Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet, olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni, szeretné, ha mindenki megismerné a történetét, a sikereit és az oda vezető utat, akkor jelölje Példaképnek.

A Femine Fortis 2016 óta ítéli oda a Példakép-díjat. Az első évben Cséfalvay Ágnes és Bodnár Éva, egy évvel később Tóth Erika és Szobi Kerekes Eszter munkásságát ismerték el, 2018-ban Szvorák Zsuzsanna és Rácz Jolán, 2019-ben Szabóné Kozár Éva, Molnár Zsuzsa posztumusz és Bauer Edit a szervezet alapító elnöke kapták meg az elismerést, a 2020-as évben pedig Klemen Teréziát díjazták, valamint Tóth Klára posztumusz kapta meg az elismerést. 2021-ben Szögedi Anna, Tornalja polgármestere, 2022-ben a jubileumát ünneplő Strédl Terézia kapott elismerést.

Ön is ismer olyan nőt, lányt, asszonyt, aki a példaképünk lehet? Olyan sikeres embert, aki bebizonyította nőként is lehet nagyot alkotni? Szeretné, ha mindenki megismerné a történetét? Sikereit? Az oda vezető utat?

Bárkit lehet jelölni, akit méltó példaképünkké válhat. A javaslatokat 2023. január 25-ig várják.

A kuratórium a jelölések beérkezése után dönt. A kuratórium tagjai: Bauer Edit, Gergely Papp Adrianna, Hervay Rozália, Kiss Beáta, Németh Gabriella, Neszméri Tünde, Zupko Mária.

Az elismerést ünnepélyes keretek között Füleken adják át március elején.

Várják a jelöléseket a feminefortis@gmail.com címre. Kérik, adják meg a jelölt elérhetőségeit (telefon, e-mail), és küldjenek egy életrajzot, illetve egy legalább fél oldalas ajánlást, amelyben kifejtik, miért javasolják az adott személyt a kitüntetésre.

Forrás: ma7

Lehet az egy édesanya, egy vállalkozó, közéleti ember, regionális politikus, művész, író, pedagógus, kultúraszervező. A lényeg, hogy értékeket jelenítsen meg, hogy a környezete és a felvidéki magyarság felnézhessen rá, hogy valódi példaként szolgálhasson nemzetünk számára.

Kérik a jelölőket, hogy saját elérhetőségüket is adják meg.