Beszélgetés Kiss Beátával. Fotó: Pásztor Péter
A 2016-os esztendő döntő év lesz, mivel a felvidéki magyar érdekképviselet múlik a márciusi választásokon – véli Kiss Beáta, az MKP Lévai járási elnöke, a 2016. évi parlamenti választások MKP listájának 11. számú képviselőjelöltje. A Felvidék.ma kérdésére vallott az óév jelentősebb sikereiről, valamint a jövő év terveiről is.

Hogyan értékeli az elmúlt esztendőt?

Az elmúlt esztendő sok nehézség ellenére összességében sikeres volt. Mind magánéletem, mind civil foglalkozásom terén értek új kihívások, melyekben sikerült helytállnom. Ugyanakkor el kell mondanom, iskolaigazgatóként, hogy az intézményeinket, konkrétan akár a lévai gimnáziumot érő nehézségek oly mértékben nyomasztanak, hogy lehetetlen ettől elvonatkoztatni. Hisz egy magyar pedagógus számára iskolája nem egyszerűen munkahely, hanem élete fontos része, melynek gondjai meghatározóak a mindennapokban. Az MKP a Lévai járásában – úgy tűnik – egész jól teljesített ebben az évben, ez örömmel tölt el.

Melyik volt a legemlékezetesebb nap, vagy rendezvény vagy esemény 2015-ben?

Nehéz egy-egy emlékezetes eseményt kiragadni, közéletben mozgó ember számára sok fontos dolog történik. Az egyéni élmények közül kiemelném, hogy idén bíztak meg a lévai református gimnázium vezetésével, részese lehettem a Femine Fortis – Erős Nők polgári társulás létrejöttének. A Lévai járásban is megválasztottuk az MKP jelöltjeit, s járási listavezetőként illetve járási elnökként az én felelősségemmé vált minél sikeresebben szerepelnünk ebben a régióban a közelgő választásokon. Meghatározó élmények közé tartozik az MKP önrendelkezésről szóló programjának bemutatása sok községben, azért, mert jó látni a nyitottságot, az értékes gondolatokat. Mindamellett családi téren is sok pozitív élményem volt, koncert, kirándulás stb., mellyel megajándékoztak. A hozzátartozóim részéről érkező szeretet ad erőt a sok munkához.

Mit kíván a 2016-os esztendőre?

A 2016-os év két nagyon fontos feladatot tár elém. Minél jobban szerepelni a választásokon – azaz bejuttatni az MKP-t a parlamentbe. Ez létkérdés, hisz minden egyéb ebből adódik. A felvidéki magyar közösség valódi érdekképviselete múlik ezen, meggyőződésem, hogy az idei abszolút döntő év lesz ezen a téren. Ezzel párhuzamosan a magyar iskolák kérdésköre, a peremvidéken működő kisiskolák jövője számomra nagyon fontos. Ehhez szeretnék a magam eszközeivel hozzájárulni. S végül, de nem utolsósorban azt kívánom, hogy családom minden tagja legyen egészséges és boldog. Ez a legfontosabb.

Forrás: www.felvidek.ma

Nincs hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük